Güncel yazılar ve yemek tarifleri.

26 Nisan 2009 Pazar

TEPSİ KEBABI

Malzemeler:
-1 kg kalın kemer patlıcan
-1 kg patates
-1 kg dana-kuzu karışık döş yağlı
-Domates,biber
-Lavaş ekmek
-Tuz
-Urfa yağı veya tereyağ
Yapılışı:
Patlıcanları 3 parmak kalınlığında kesiniz.Sırasını bozmayınız.Yağlı kıymayı
tuzla karıştırınız.Fırın tepsisine patlıcanların arasına 2 parmak kalınlığında kıymaları sıkıştırınız.Ardarda gelicek şekilde bir patlıcan bir kıyma diziniz.
Soyulmuş ve halka halka dilimlenmiş patatesleri patlıcanların aralarına gelişi güzel sıkıştırınız.Tepsinin üzerine yağını ilave ediniz.180 derece ısıtılmış fırın-
da 45 dakika pişiriniz.Son 10 dakikada ortadan ikiye kesilmiş domatesleri ve yeşil biberleri ileve ediniz.
Lavaş ekmeğe patlıcan ,et,domates,biber ve kuru soğan ile dürüm yapınız.
Yanında ayran ile servis ediniz.
Urfa yöresine ait,son derece pratik ve zevkli bir yemektir.Afiyet olsun.

Etiketler:

2 Yorum:

Blogger Scott McLean dedi ki...

Hi. I would like to eat that delicious meal.

5 Ekim 2009 22:31

 
Blogger mine dedi ki...

açıııım : ) harika gözüküyoooor : )

6 Temmuz 2010 17:32

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa