Güncel yazılar ve yemek tarifleri.

21 Nisan 2009 Salı


ZEYTİNYAĞLI BAKLALI ENGİNAR

Malzemeler:

-4 adet enginar

-1 adet kuru soğan

-250 gr iç bakla

-1 çay bardağı zeytinyağı
-4 adet kesme şeker
-1 çay kaşığı tuz
-dereotu
Yapılışı:
Ayıklanmış enginarları limonlayarak tencereye diziniz.İç baklaların kabuklarını ayıklayınız.Tencereye baklaları ilave ediniz.Bir bütün soğanı dörde ayırarak tencereye koyunuz.Şeker,tuz ve üzerine çıkana kadar su ilave ediniz.Zeytinyağını da ekledikten sonra ateşe koyunuz.Kısık ateşte yarım saat pişiriniz.Soğuduktan sonra dereotuyla süsleyiniz.Afiyet olsun.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa